El GGAC impulsa la campanya 'Viu l’Art' amb la intenció de potenciar les galeries d’arreu del país

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC)  pretén potenciar les nombroses galeries que hi ha arreu del país. Aquest és un dels principals objectius que s’ha fixat l’associació per la temporada 2013 - 2014.

L’entitat considera que, amb les galeries que hi ha arreu del territori, Catalunya disposa d’un “patrimoni únic com a país”. Per això, defensa la necessitat de reforçar i donar major visibilitat a l’enorme potencial del galerisme existent al país.

Així mateix, el GGAG creu que és imprescindible posar en valor que les galeries són espais oberts a tothom. De fet, el Gremi sosté que els ciutadans poden gaudir de l’art de manera gratuïta i sense necessitat de desplaçar-se a les grans capitals. En aquest sentit, tté la intenció d’incentivar l’afluència a les galeries i incrementar el mecenatge individual.

Amb aquests propòsits, l’entitat ha dissenyat la campanya 'Viu l’Art', conjuntament amb el Departament de Cultura. L’acció, que s’implementarà al llarg d’aquesta temporada, consistirià en l’edició de quatre vídeos, un a cada demarcació de Catalunya: Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. De moment, ha presentat un vídeo 'teaser' per donar a conèixer la campanya.

La campanya servirà per debatre sobre la situació de l’art i posar en valor la força del galerisme arreu del país. Les peces audiovisuals consisitiran en diàlegs - taules rodones entre membres del gremi, responsables institucionals, crítics, experts i artistes.

En consonància, el Gremi aprofitarà les noves tecnologies per apropar l’art a la ciutadania i captar nou públic. A través de les xarxes socials, difondrà l’activitat del Gremi i de les galeries associades, a més de projectar, de manera especial, la campanya 'Viu l’Art'.

L’entitat va presentar la campanya 'Viu l’Art' durant la roda de premsa d’inauguració de la nova temporada, celebrada la setmana passada, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on el GGAC també va donar a conèixer les seves activitats habituals.

Activitats habituals

El Gremi coorganitza anualment el Premis GAC - Nit del Galerisme (festa i gala del galerisme català) i la Tardor de l’Art (acció per donar el tret de sortida a la temporada). A més, el juny passat, va celebrar les Jornades sobre Art i Galerisme (conferències i debats sobre el sector). Així mateix, les galeries de l’associació participaran, com ja fan de manera freqüent, en nombroses fires internacionals.

Informació sobre el Gremi

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya va ser fundat el 1978, sota la denominació d’Associació de Galeries d’Art de Catalunya, com a resposta associativa a un moment de forta efervesència del galerisme català. La seva finalitat és la defensa del sector i la seva integració en el teixit social per rellançar el prestigi del  sector galerista.

Actualment, compta amb 66 dues galeries associades arreu del país i, de fet, és la institució galerista amb més associats de l’Estat espanyol. Té una afluència superior als 200.000 visitants i organitza més de 300 exposicions cada any.