Guia per a Comunitats RIS3CAT

L'Agència de la Generalitat de Catalunya ACCIÓ acaba de publicar la Guia de Comunitats RIS3CAT amb les característiques de RIS3CAT, l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya, i la tipologia de projectes que es finançaran.

Més endavant es publicaran les ordres reguladores de les convocatòries per als exercicis 2015, 2016 i 2017. RIS3CAT s'emmarca en l'estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020), com a full de ruta del Govern per reactivar l'economia i reorientar el sector productiu cap a un model econòmic més intel·ligent, més sostenible i més integrador.

En la seva implementació, l'estratègia RIS3CAT combina instruments de recerca i innovació ja existents, que ara adquireixen una orientació sectorial i tecnològica, amb instruments de nova creació, com són les Comunitats RIS3CAT.

Àmbits sectorials líders

Àmbits sectorials líders

Aquestes comunitats consisteixen en agrupacions voluntàries d'empreses i d'agents del sistema d'R+D i Innovació català que impulsin Plans d'Actuacions d'R+D i Innovació, dins dels àmbits sectorials líders (el setè àmbit és indústries culturals i basades en l'experiència) fixats a l'estratègia RIS3CAT. Les Comunitats han de tenir un mínim de 8 membres, un Pla d'Actuacions amb un pressupost mínim de 10 M€ i una durada màxima de 3 anys.

En una primera fase cal establir l'estructura de membres que formaran part de la Comunitat, l'àmbit sectorial i elaborar un Pla d'actuacions conjunt pel període 2014-2020. Un cop definit el Pla i abans de començar a treballar-hi, cal acreditar la Comunitat. Per fer-ho, s'obrirà una convocatòria per poder presentar les sol·licituds amb el detall del Pla i els membres que en formaran part. Les Comunitats que compleixin els criteris d'elegibilitat d'aquesta convocatòria obtindran, per concurrència competitiva, una acreditació de la Generalitat de Catalunya que els permetrà dur a terme el Pla així com accedir al finançament FEDER del Programa Operatiu de Catalunya.

Font:  Butlletí dels governs locals i Europa  5/12/2014 - #1

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris