La gestión de las músicas actuales.

Guia en què s’expliquen de manera senzilla i fàcil els passos necessaris per desenvolupar i presentar propostes musicals individuals o col·lectives. L’objectiu és mostrar les possibilitats que hi ha de fer música ja sigui en directe o gravada. Es fa especial incidència als nous avenços tècnics, a les llicències lliures i als nous canals i llenguatges de comunicació dels projectes.

Elaborada per Rubén Caravaca Fernández, gestor cultural i responsable de comunicació des de l’any 2006 del Festival Internacional de las Culturas Pirineos Sur, aquesta obra és una iniciativa del programa ACERCA de l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID), que té per objectiu reforçar la professionalització i les capacitats culturals de les persones que vulguin desenvolupar projectes culturals.

La guia es divideix en set apartats. Un primer, més teòric, on s’hi analitza la música com a identitat, com a indústria cultural i com a manifestació local, i s’hi presenta un panorama de la realitat de les músiques actuals i de la música a la xarxa. Els següents, més pràctics, expliquen amb detall aspectes clau de la gestió de projectes i gravacions musical enregistrades i concerts en directe; com organitzar festivals de música popular i com comunicar els projectes musicals. La guia dedica un ampli apartat a la comunicació a través de les xarxes. Segons Caravaca, el model de negoci musical està canviant a una velocitat vertiginosa i el seu propòsit es facilitar a qualsevol que vulgui iniciar una carrera musical els coneixements, procediments  i tècniques necessàries per fer-ho. Explica des de com fer un contracte fins a com col·locar un micròfon o quina dedicació s’ha de prestar a les xarxes socials. Afirma també que hi ha més creació que mai però que es veu afectada pel poc valor que s’atorga als creadors.

La guia està en continua renovació i es distribueix amb llicència Creative Commons que permet la seva modificació i actualització.

PDF  La Gestión de las músicas actuales

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris

1 comentari

Oliveras, Jordi

Aquí també vam dir algunes coses sobre el tema, posant l'accent en la recerca d'un model més comunitari de gestió de la música: http://www.nativa.cat/2013/05/una-gestio-mes-comunitaria-de-la-musica/