Sustainable development and cultural policy: do they make a happy marriage?

Géraldine Dallaire, François Colbert |  ENCATC journal of cultural management and policy. Vol. 2, Issue 1 (2012)

Els objectius de l’Agenda 21 de la Cultura, s’adeqüen als reptes que se’ls presenten a les organitzacions artístiques i culturals? És una de les qüestions que s’hi plantegen en aquest article que vol fomentar el debat sobre la noció de cultura com a quart pilar del desenvolupament sostenible entre la comunitat científica. Els autors, Géraldine Dallaire i François Colbert, professors de HEC Montréal École de Hautes Études Commerciales, volen trobar també solucions a la situació actual de crisi econòmica i reducció pressupostària en matèria de cultura.

Comencen amb una visió general de l'estat actual de les polítiques culturals; a continuació, revisen la definició de desenvolupament sostenible i analitzen com s’hi ha integrat la noció de cultura, i finalment, plantegen algunes reflexions i preguntes sobre aquest procés, com per exemple: és l’Agenda 21 una estratègia més per obtenir finançament públic per a la cultura? No són els objectius de l’Agenda 21 els mateixos que el de les polítiques culturals tradicionals? Els autors estudien també diferents definicions del terme cultura; reflexionen sobre la distinció entre alta cultura i cultura popular, i exploren el mercat cultural i alguns aspectes econòmics que afecten als diferents agents involucrats en el sector cultural, així com als responsables de les polítiques públiques.

 PDF  Sustainable development and cultural policy: do they make a happy marriage?

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris