La xarxa EUNIC i la UE signen un acord per ampliar la seva cooperació en projectes culturals

La Unió Europea i la xarxa EUNIC (‘EU National Institutes for Culture’) han fet un pas endavant significatiu per millorar les estratègies de cooperació en projectes d’àmbit cultural.

El passat 16 de maig, ambdues organitzacions van signar un acord amb els principis, valors i objectius a aconseguir, així com les àrees principals de cooperació, junt amb els aspectes pràctics per a implementar-lo.

La cooperació cultural amb els països membres en qüestió s’enfoca en les tres àrees temàtiques següents:

― Promoció de la cultura i el diàleg intercultural per aconseguir relacions intercomunitàries cordial

― Suport de la cultura coma eina per al desenvolupament sostenible, social i econòmic

― Reforç de la cooperació per al patrimoni cultural

L’acord el van signar el president d’EUNIC, Michael Metz Morch, i Lotte Knudsen del Servei Europeu d’Acció Exterior (EEAS, de l’anglès ‘European External Action Service’), en un acte que va tenir lloc dimarts. El subdirector general d’Educació i Cultura (EAC, de l’anglès ‘Education and Culture’), Jens Nymand-Christensen, va ser representat pel cap d’unitat Walter Zampieri.

Aquest document no implica cap recurs financer suplementari per part de la UE, i no té intenció de crear deures o obligacions pel que fa a la legislació nacional o internacional.

Cal dir que el juny de l’any passat la Comissió Europea i l’EEAS ja van fer pública la comunicació conjunta «Towards an EU strategy for International cultural relations». S’hi feia una crida perquè stakeholders de tots els nivells unissin forces per afavorir sinergies en la cooperació cultural fora de la UE. El text proposava, entre d’altres, la «cooperació amb centres i institucions culturals a través de noves formes de partenariat entre l’EEAS, els serveis de la Comissió, els instituts nacionals de cultura i el seu paraigua organitzatiu (EUNIC)».


PDF Administrative arrangement for activities to be developed by the European Union National Institutes for Culture (EUNIC) in partnership with the European Commission Services and the European External Action Service (text de l’acord)Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris