Les arts contemporànies des d’un perspectiva radical

Maaike Lauwaert - Francien van Westrenen | Valiz

El que expliquen les manifestacions artístiques contemporànies en l’art que es produeix avui, ens explica quins són els codis que solem utilitzem i quins són els temes que ens preocupen en l’actualitat.

La publicació ‘Facing Value’. Radical perspectives from the arts’ té un objectiu principal que és, repensar l'abast i el llenguatge del sistema de valors actual. En el qual les arts, especialment les contemporànies, es troben immerses.

És una antologia de textos d'arquitectes, artistes, filòsofs, científics, historiadors i economistes, molts assajos, imatges i contribucions d’artistes, que posen en qüestió els valors de l’art actual.

Ens convida a experimentar des de l’avorriment fins la perdició, per tal d'arribar a fer el salt a allò desconegut, ja que és així quan es desdibuixen les normes, els esquemes pre-establerts i és quan les condicions realment poden canviar per obrir noves perspectives. I així llençar-nos al buit.

Les peces, i articles publicats en aquest volum, tenen en comú l’objectiu de fomentar des de l’art contemporani unes estructures socials més obertes i inclusives, que deixin de banda velles retòriques. Amb tot, les instruccions per generar ‘valor de creació’ (que seria l’antítesi de l’economicista ‘creació de valor’) que proposa ‘Facing value’ i amb les quals s’estructura el llibre, són les següents:

1. Sigues improductiu

2. Dubta i qüestiona

3. Busca

4. Improvisa

5. Convida i participa

6. Abraça el buit

7. Juga!

8. Dona suport

9. Uneix

Facing Value. Radical perspectives from the arts from Stroom Den Haag on Vimeo.

   

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

 


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris