Edició especial, una dècada dels Gaudí

Aquest proper diumenge 28 de gener podrem veure la Gala dels Premis Gaudí organitzada cada any per l’Acadèmia del Cinema Català. En aquesta desena edició hi ha 30 pel·lícules que competeixen pels premis; d’aquestes, 12 estan dirigides per dones, el que correspon a un 40%. Bona notícia, el cinema català camina cap a la paritat!

El film que té més nominacions és ‘Incerta glòria’ d’Agustí Villaronga, que amb 16 supera les 15 que va tenir ‘Pà negre’ l’any 2010. Tot seguit es troben ‘Estiu 1993’ de Clara Simó amb 14 nominacions i ‘La librería’ d’Isabel Coixet amb 12 nominacions. El Gaudí d’Honor d'aquest any anirà a mans de Mercedes Sampietro, per a reconèixer la seva excelsa carrera cinematogràfica. També constitueix una novetat d’aquesta edició que s’introdueix un premi de votació popular, que vetlla per la participació del públic, el Premi Especial del Públic a la Millor Pel·lícula.

Lluís Danés és el director de la gala i també de l’espot del X Premis Gaudí, que aquest any s’inspira en la frase de Georges Méliès “les películ·les tenen el poder de capturar els somnis”. David Verdaguer debutarà en aquesta edició com a presentador de la gala.
 

Espot X Premis Gaudí from Acadèmia del Cinema Català on Vimeo.


Podeu consultar totes les nominacions AQUÍ per fer les vostres apostes.


Bon cap de setmana, fins dilluns!Inicieu sessióo registreu-vos per a enviar comentaris.