Gaudiboom!

Sexting, basarda de diumenge a la tarda, Joc de Trons, les Teresines i els peus d’Eduard Farelo.

No, no ens hem tornat boges ni hem fet cap exercici dadà buscant paraules a l’atzar, estem parlant de l’espot dels Premis Gaudí 2020 de l’Acadèmia del Cinema Català, del qual en parla mitja Catalunya des de fa setmanes (i l’altra mitja el critica).
 

El cert és que durant aquests darrers anys l’Acadèmia ens tenia acostumades a escenaris d’estètica de conte clàssic o onírica.
 

L’any 2018, el director Lluís Danés es va inspirar amb la frase “les pel·lícules tenen el poder de capturar els somnis.” del cineasta Georges Méliès. L’any següent el mateix director va voler reivindicar la feina dels cineastes de Catalunya amb el lema “Ens cal el vostre cinema”. La màgia és el leitmotiv del vídeo i actua de vincle amb qui va presentar la Gala: el Mag Lari.
 Arribats al 2020, tenim canvi de productora, de paradigma i de protagonistes. Durant aquestes darreres setmanes l’espot ha revolucionat les xarxes socials amb una gran varietat d’opinions. Si bé a uns els ha sorprès la barreja d’estils i generacions, amb Les Teresines i Joc de Trons, altres han descobert que Eduard Farelo i Bad Gyal són pare i filla. 


 L’espot, de la productora Canada que ha treballat amb videoclips de Rosalia, evidencia el xoc generacional actual i ens obliga a revisar-nos i saber si som uns boomers o estem actualitzats. Precisament l’expressió “ser un boomer” ha posat sobre la taula -- sobretot a la taula virtual de Twitter -- les crítiques que la generació del baby boom fa a la generació Z, la qual respon amb un “ok boomer” a tots aquells que no entenen el sexting, Joc de Trons o la Bad Gyal dient “Papa, anem al cine?”.
 

I si abans de llegir aquest post no n’havieu sentit a parlar, és que potser vosaltres també sou uns boomers... Vigileu! Per saber com els més joves defineixen aquest concepte, podeu mirar aquest programa d’Adolescents iCat.


 

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentari