Cultura en tensió

Jordi Oliveras (ed.), Nando Cruz, Ramon Faura, Marina Garcés, Joan Miquel Gual, Lucía Lijtmaer, César Rendueles | Raig Verd

De caire multidisciplinari i defugint de qualsevol rigidesa formal, aquest és un assaig pensat, elaborat i dirigit per gent que participa al portal Nativa.  Constituït per sis aportacions diferents, es busca reconèixer les dinàmiques i disjuntives que composen l’espai de la cultura, les tensions que es generen, així com les oportunitats i línies d’acció que aquest permet.

Des de l’àmbit filosòfic a l’arquitectònic, passant pel de les ciències socials o el periodístic, en aquests textos es copsa, s’interroga i reflexiona la cultura; La cultura entesa aquí com a pràctiques compartides. La postmodernitat, el moviment hacker i el cooperativisme, el capitalisme, els perills de la institucionalització, la Xarxa, entre molts d’altres, són alguns dels temes que banyen el volum, on cada text dibuixa el seu propi ecosistema de forces en tensió (amb dualitats com classicisme vs. punk, espai físic vs. espai virtual, ... ) per tal de mostrar com aquestes configuren l’espai cultural.

Seguint aquest enllaç podreu accedir al vídeo que recull l’acte de presentació del llibre «Cultura en tensió. Sis propostes per reapropiar-nos de la cultura», que va tenir lloc el 26 de gener de 2016 a la llibreria Calders.

Podeu llegir també l'article-ressenya 'Conflicte i elasticitat' de Pruden Panadès publicat a Núvol 

 

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris