El programa de fàbriques de creació de Barcelona

Llucià Homs | Revista de Catalunya, Núm. 284, 2013 , p. 82-90

En aquest article, Llucià Homs, director de Promoció de Sectors Culturals a l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), parla del programa Fàbriques de Creació de Barcelona com a proposta d'un model de ciutat. Aquí teniu un extracte:

«Cal analitzar els retorns socials i econòmics d'aquesta inversió cultural. És imprescindible per poder quantificar la rendabilitat de la inversió en termes economicistes, al mateix temps que socials, dels retorns en l'àmbit de ciutat i de retorn dels diferents programes i projectes culturals. S'hauran d'anar observant els resultats dels indicadors que hem aplicat internament, tant al conjunt de les fàbriques com a cadascuna d'aquestes en particular, per poder prendre les decisions adequades.»

«És important prendre consciència que hi ha un model Barcelona de fàbriques de creació, amb les seves particularitats, que es defineixen amb criteris propis després d'haver estudiat en profunditat i visitat els models de Londres, París, amsterdam, Berlín, Madrid i Beijing.»

«El programa Fàbriques de Creació de Barcelona potencia totes aquelles condicions que fan possible ampliar la base creativa de la ciutat a tots els àmbits de l'expressió artística, el pensament creatiu i la innovació. El programa és sinònim d'interconnexió, de procés col·lectiu, d'innovació i d'intercanvi: apel·la directament al model de ciutat que Barcelona vol ser. Vista des de l'economia del coneixement, aquesta ciutat no té límits.»

PDF El programa de fàbriques de creació de Barcelona

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris