Artistes i territoris creatius a Europa

Christine Liefooghe ׀ Territoire en mouvement

La revista «Territoire en mouvement» proposa un número doble titulat “Artistes et territoires créatifs en Europe. Dynamique communautaire ou dynamique économique?” per reflexionar i debatre sobre geografia econòmica i desenvolupament artístic en els districtes, ciutats i territoris culturals i creatius. Alguns autors critiquen el paradigma de la centralitat cultural urbana i creativa i debaten sobre quin ha de ser el paper dels col·lectius d’artists dins les polítiques i programes de renovació urbana.

El primer volum inclou articles que analitzen els mecanismes econòmics que regeixen l’origen i desenvolupament dels districtes culturals i creatius. Els autors – geògrafs, economistes, gestors, etnòlegs i artistes – aporten diferents aproximacions disciplinàries i il·lustren experiències de ciutats com Amsterdam, Birmingham, Milan, Londres, Paris, Barcelona, Helsinki i Tallinn, entre d’altres. Elsa articles del segon volum qüestionen la noció de territori creatiu així com els mètodes d’anàlisi estadística i cartogràfica que permeten entendre les territorialitats creatives, la distribució espaial dels artistes o la generació d’ocupació.

HTML   ‘Artistes et territoires créatifs en Europe’ (Vol. 1 i Vol. 2) Territoire en mouvement, 2013

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris