Aprovat el programa Europa Creativa de la Comissió Europea

Amb un pressupost de 1460 milions d’euros durant els pròxims set anys (un 9% més respecte a la quantitat actual), el programa suposarà un impuls per als sectors cultural i creatiu, que són una gran font d’ocupació i creixement. Europa Creativa facilitarà finançament com a mínim per a 250.000 artistes i professionals de la cultura, 2000 cinemes, 800 pel·lícules i 4500 traduccions de llibres.  També posarà en marxa un nou mecanisme de garantia financera que permetrà a les petites empreses del sector cultural i creatiu tenir accés a préstecs bancaris pel valor de fins a 750 milions d’euros.

Europa Creativa es basa en l’experiència i l’èxit dels programes Cultura i MEDIA, que han donat suport als sectors cultural i audiovisual durant més de 20 anys. El nou programa inclou un subprograma Cultura, amb el què es donarà suport a les arts visuals i escèniques, al patrimoni i altres. Un nou capítol intersectorial donarà suport a la cooperació en l’àmbit de les polítiques, les mesures transversals i el nou mecanisme de garantia financera, que començarà a funcionar a partir del 2016. Les Capitals Europees de la Cultura, el Segell de Patrimoni Europeu, les Jornades Europees del Patrimoni  i els cinc premis europeus també rebran el suport d’Europa Creativa.

El programa dedicarà com a mínim un 31% al subprograma Cultura. Un màxim del 13% del pressupost es destinarà al capítol intersectorial, que inclou el suport a les “oficines Europa Creativa” de cada país participant, que assessoren als potencials beneficiaris. Es preveu uns 60 milions d’euros per a la cooperació política i per a promoure enfocaments innovadors en matèria de captació d’audiència i nous models de negoci.  El programa Europa Creativa entrarà en vigor el gener del 2014

Més informació sobre el programa Europa Creativa

Cliqueu aquest enllaç per a consultar el document de FAQs - Preguntes més freqüents

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris