Estadística de galeries d’art 2013

Sergi Mosteiro | Gabinet Tècnic. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya

Les galeries d’art no s’han d’entendre només com a agents intermediaris entre oferta i demanda en el mercat de l’art, sinó també com a espais on es porta a terme una tasca important de creació i difusió artística.  En aquest sentit, l’any 2013 es van exposar obres de 3.629 artistes en les 144 galeries d’art de Catalunya. Així ho recull l’Estadística de galeries d’art 2013, que també determina que el 84,7 % de la facturació prové de la venda directa d’obres d’art, la majoria d’art contemporani.

El treball també evidencia el tancament de 51 galeries respecte el cens de l’any 2009. Tot i així, també s’han inaugurat 10 noves galeries d’art, mostra del dinamisme del sector. Aquestes galeries de nova creació presenten, a més, unes característiques que les diferencien de la resta, com ara una menor superfície o la diversificació de tècniques exposades.

Constituïdes en la seva majoria com a societats limitades, les galeries d’art ocupen 260 persones, 111 homes i 149 dones. Pel que fa a la distribució territorial, l’Eixample barceloní és el barri amb la major concentració de galeries de tot el territori català, amb 52 establiments oberts.

PDF DeCultura núm. 23 - Estadística de galeries d'art 2013

PDF Annex al DeCultura núm. 23

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris