Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Judit Carrera renova com a directora del CCCB

       

Per aquest mandat, es proposa desplegar el projecte iniciat el 2018 i assegurar-ne l’ambició i la vocació pública 

       

Judit Carrera renova per cinc anys més el càrrec de directora al capdavant del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), centre que dirigeix des que el 2018, quan va guanyar la primera convocatòria pública de la Diputació de Barcelona per dirigir-lo.

Els meus millors consells, de Susana Arias


Aquest abril arriba ben carregat de llibres i també de bons consells, com els que ens aporta la Susana Arias, Cap del Servei de Mediació del CCCB, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que enguany ha celebrat els 30 anys d’existència.

Susana Arias (Lugo, 1973) és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va cursar un Màster of Arts en Estudis Culturals al Goldsmiths College, de la Universitat de Londres.

Quan els records guanyen la partida


Travessar el llindar de la porta i recordar, de sobte, l’olor de la cuina de l’àvia. Escoltar aquella melodia que, sense tenir del tot clar per què, et transporta als moments feliços de la teva infantesa. Sorprendre’t en veure aquella foto, esgrogueïda i rebregada, amb els ulls d’una nena que s’assemblen als teus, que són els teus. Els anys passen i les persones canvien, però els sentits, potser algun més que els altres, perduren i s’entrellacen amb els moments viscuts. La memòria, tanmateix, no sempre és tan fiable, i més sovint del que voldríem acaba perdent la batalla contra l’oblit.

INTERACCIÓ 18 | Històries humanes: des de l’univers fins a la molècula més petita

Lliçó inaugural a tres veus:

La cultura com a guia de viatgers.

El viatge com a font d’aprenentatge


Les històries humanes són interminables i totes ens ajuden a comprendre l’ésser des de dimensions diferents, convertint-se en una de les formes que té la humanitat per entendre i transmetre la seva complexitat. Precisament sobre aquestes volia pivotar Eulàlia Bosch, responsable de continguts de les jornades Interacció18, a l’hora de programar l’esdeveniment organitzat pel Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona. El títol escollit? Sobre la humanitat dels humans.

Canvi climàtic, migracions, salut i pràctiques culturals



En el context d’un món format per comunitats cada cop més diverses, interconnectades i canviants, el desenvolupament sostenible presenta reptes de tipus social, econòmic, ambiental i cultural que són responsabilitat tant de les polítiques públiques com del sector privat i la societat civil. La mediació cultural, entesa com a experiència educativa de transmissió de coneixement que cerca la creació d’espais generadors de pensament crític, igualtat, equitat i entesa, representa un immens camp d’oportunitats per transformar la manera com ens relacionem les persones a través de les arts, el llenguatge o la tecnologia.

Entrevista a Judit Carrera, nova directora del CCCB a partir del proper mes de setembre

Terrícoles  dimarts, 31 d'oct. del 2017

La Judit Carrera serà la nova directora del CCCB i ho celebrem. Fa uns mesos la Tania Adam la va entrevistar al programa 'Terrícoles' de BTV i ens deia això: 

"El sistema educatiu i el sistema cultural comparteixen una funció, contribuir a formar ciutadans crítics i conscients"

Crònica XOC 2017 - Perifèries creatives i culturals

La segona Jornada XOC (Xarxa Oberta i Comunitat) es va celebrar dilluns 1 de desembre al CCCB, organitzada per l’Associació de Professionals de la gestió Cultural de Catalunya(APGCC). Amb el nom 'Centre fora: perifèries creatives i culturals', el XOC’17 es va proposar explorar el concepte de descentralització, en el binomi centre-perifèria, i el que l’envolta.

L'Espai Beta del CCCB. Crònica

En l'àmbit de l’enginyeria de software, la lletra beta denota una fase de desenvolupament experimental dels programes. Seguint amb aquesta mateixa idea, l’any 2014 el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va crear un espai de desenvolupament de projectes expositius poc convencionals. Des d'aleshores, el museu ha acollit diverses exposicions de llarg recorregut inscrites en aquesta línia: Big Bang Data (2014), +Humans (2015-2016), La màquina de pensar (2016) i properament Després de la fi del món (2017).

Premi Internacional a la Innovació Cultural

El Premi Internacional a la Innovació Cultural és un nou certamen biennal convocat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb motiu del seu 20è aniversari. Té com a objectiu estimular projectes que explorin els possibles escenaris culturals dels pròxims anys mitjançant la investigació i la pràctica.

En aquesta primera convocatòria, corresponent als anys 2014-2015, el tema escollit és Públic/s, i la convocatòria és oberta fins al 5 de febrer.