Polítiques culturals, finançament i les ICC: Temes destacats de març

De les més de 8.000 pàgines vistes, a continuació destaquem les lectures i documents que han despertat més interès durant el mes de març.

Les 5 articles més llegits:

1. Balanç de trenta anys de polítiques culturals a Espanya

2. La cultura no es atractiva para las empresas que actúan como mecenas

3. El valor de la cultura: indicadors culturals i l’impacte en la política cultural

4. Nous mecanismes de finançament per a les petites empreses culturals i creatives

5. Comunicació i cultura en l’era digital

Els 5 documents més descarregats:

1. Plan de fomento de las Industrias Culturales y Creativas 2016

2. Libro Blanco del desarrollo español de los videojuegos

3. Struggling for the Right to the (Creative) City in Berlin and Hamburg: New Urban Social Movements, New ‘Spaces of Hope’?

4. Las alianzas entre empresas e instituciones culturales

5. Desculturalizar la cultura: Retos actuales de las políticas culturales

Encapçalant la llista del més llegit trobem, novament, l’apunt sobre el volum col·lectiu «Treinta años de políticas culturales en España», presentat al CERC el passat 18 de març, amb la seva anàlisi crítica de la política cultural del territori estatal espanyol tot fent-ne balanç dels més de trenta anys d’existència.

Una altra de les tendències lectores que ha guanyat protagonisme també durant el mes de març han estat les fonts alternatives de finançament i, més concretament, el mecenatge. La publicació «Las alianzas entre empresas e instituciones culturales» - que apareix també entre els estudis més descarregats - i «Towards more efficient financial ecosystems» reafirmen, un cop més, una de les principals problemàtiques a les quals ha de fer front el sector cultural: el finançament. Des de les aportacions reintegrables a projectes concrets als préstecs per al desenvolupament empresarial, entre d’altres mecanismes, apareixen destacats en aquestes lectures.

Finalment, i com ja és habitual, les Indústries Culturals i Creatives (ICC) continuen estan en el focus d'interès entre els documents més descarregats. Els tres primers documents llistats es vinculen en aquest àmbit, on destaca el recent estudi publicat per la Secretaría de Estado de Cultura (SEC), que pauta les estratègies globals per tal revitalitzar i donat suport al progrés de les ICC a l’Estat.

I fins aquí, el més destacat del mes. Esperem seguir responent a les vostres necessitats informatives en futures entrades.

Moltes gràcies a tothom.

 


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris