El valor de la cultura: indicadors culturals i l’impacte en la política cultural

Lachlan MacDowall, Marnie Badham, Emma Blomkamp, Kim Dunphy

Quina utilitat tenen les mesures, estadístiques i indicadors culturals? Ajuden a fer un seguiment del que realment és important? Quines oportunitats hi ha per impugnar, refinar o democratitzar aquests sistemes de mesura? En aquest llibre es recullen les aportacions d’acadèmics, responsables polítics i professionals de la cultura que, des de les més diverses perspectives, exploraren el camp dels indicadors culturals i les seves implicacions polítiques.

Dividit en tres grans apartats, les contribucions d’aquest volum exploren una àmplia gamma d'enfocs tècnics i metodològics sobre les formes i tècniques de mesura i del valor que poden aportar en la cultura; de com el desenvolupament conceptual i pràctic de les eines de mesura tenen el potencial d’enriquir la comprensió del paper de la cultura en la vitalitat, la salut i el benestar de la ciutadania.

En aquest sentit, les dues primeres parts del llibre se centren en el debat polític al voltant dels indicadors i mesures culturals, ja sigui des d’un punt de vista històrico-crític sobre l’impacte econòmic i polític que aporten i l’impacte que tenen en la vida cultural; a les contribucions que advoquen pel context discursiu i polític de les mesures , des de l’escala global a les focalitzades en efectes i contextos més concrets, il·lustrant com les mesures i indicadors culturals varien segons el context geogràfic i temporal. L’últim apartat del volum examina la relació entre mesures i formes de poder, així com les possibilitats de noves aproximacions al cicle de les mesures culturals: des del desenvolupament de les mètriques a la recol·lecció de dades.

«Making Culture Count. The Politics of Cultural Measurement» ha estat inspirada i generada a partir de la conferència internacional Making Culture Count: Rethinking Measures of Cultural Vitality, Well-being and CitizenshipConference, organitzada per CDN Research Program Manager i Victorian College of the Arts Centre for Cultural Partnerships, celebrada a Melbourne al maig de 2012.


 

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris