Avaluació estratègica de l’Orfeó Català-Palau de la Música

CoNCA

Més transparència en la gestió i una major cooperació amb l’Auditori i el Liceu és la recepta aportada pel Consell Nacional de les Arts i la Cultura (CoNCA) en l’informe d’avaluació estratègica de l’Orfeó Català-Palau de la Música que acaba de publicar-se i que analitza l’activitat de la institució entre 2013 i 2016.

Aquest document arriba en un moment en què aquesta entitat es troba en un procés de profunds canvis, després de fets com el «cas Palau» que han fet trontollar la institució i que han impulsat una sèrie de reformes per millorar-ne la gestió. Entre elles, sotmetre’s a una avaluació estratègia externa i independent que ha realitzat el CoNCA, després d’adaptar el seu model per a equipaments de titularitat pública a la realitat d’aquesta entitat privada.

Entre d’altres aspectes, el consell recomana simplificar la governança per a clarificar el rol públic del Palau, la unió de sinergies amb l’Auditori i el Liceu (amb els quals comparteix un públic comú) per reduir costos i no entrar en competència, així com l’ampliació de preus reduïts.
 


Anteriorment, en la seva missió d’assessorar el Govern en política cultural, el CoNCA ha elaborat avaluacions estratègiques d’altres grans equipaments com la Filmoteca de Catalunya, el Mercat de les Flors, l'Auditori i l'Orquestra, el MNAC, la Biblioteca de Catalunya o el Gran Teatre del Liceu. Podeu consultar també la metodologia aplicada.


PDF Avaluació estratègica. Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana (2013-2016)


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris