Com els guanys marginals poden fer augmentar els beneficis

Tim Baker | Arts Professional

La suma de petites millores incrementals poden donar com a resultat una millora global significant”. Partint d’aquest concepte de «guanys marginals», aquest article proposa el desenvolupament d’un sistema de preus divers, per assolir els objectius artístics i socials amb la maximització de vendes i el foment de l’accessibilitat.

Això és possible gràcies a les percepcions subjectives dels espectadors quant a l’experiència cultural (i dels diversos components que la formen), el que permet cobrar diferents preus per ofertes diverses. En compte d’apujar els preus una mica any rere any, l’autor proposa tenir en compte el ventall de possibilitats que ens ofereix la combinació dels diversos components. Dit d’altra manera: si tenim 3 produccions diferents, 3 tipus de seients i 3 dies programats, tenim com a resultat 27 tarifes diferents, adaptades a les particularitats que ofereix cadascuna. Això es pot multiplicar si compten amb tarifes diferenciades per als diversos segments (joves, jubilats...).
 

Elasticitat preu de la demanda


Per llegir l’article original, «Marginal gains make more money», feu click aquí.


I per aprofundir en la matèria, us recomanem la consulta d’aquesta entrada sobre el llibre «Pricing in the performing arts».


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris