Pla de sostenibilitat ambiental per als sectors culturals


Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
 

L’ICEC compta amb un Pla de sostenibilitat propi, amb un horitzó 2022-2024, que vol ser un referent a nivell català i estatal, i que té per objectiu incentivar i promoure que d’altres organitzacions i empreses del sector cultural es posicionin i elaborin el seu propi full de ruta per millorar la seva activitat a nivell ambiental, i per tant, impactar més positivament en la societat.

En un context d’emergència ambiental, social i econòmica calen visions alternatives, nous enfocaments, canvis de paradigma. És aquí on s’inscriu el present Pla de sostenibilitat ambiental de l’ICEC, com un Pla C*. Un Pla que reclama més accions, que mesura els resultats i que crida a formar-hi part a un sector creatiu i amb un gran potencial transformador. Precisament perquè ‘There is no Planet B’, i perquè tampoc tenim un Pla B massa definit, la cultura proposa el seu propi pla C*, en positiu: de clima, de cultura, de canvi, de ciutadania. Es tracta de ‘Som Pla_C* Cultura pel Clima’, una oportunitat per posar en ordre tot el que s’ha fet fins ara, conèixer quin és el marc normatiu a nivell mundial i local, i posar a disposició del sector eines i recursos per fer possible un sector cultural més sostenible.


 


‘Som Pla_C*. Cultura pel Clima’ compta amb 3 eixos estratègics estructurats en 16 línies d’actuació i 37 accions, en un horitzó 2022-2024 i que aquest primer any es dota amb 1,25M€.
 

EIX 1: Per un impacte positiu, des de l'ambientalització del sector

Acompanyar les empreses culturals en la seva transició vers un model sostenible.

EIX 2: Per una transformació social, des del discurs i els missatge

Promoure la capacitat de la cultura de transformar i crear noves narratives i el paper del sector cultural com a plataforma i altaveu per activar i inspirar un canvi en la societat.

EIX 3: Per una governança interna, des del lideratge i la coherència

Incorporar l’estratègia ambiental dins de l’ICEC i liderar el procés de transformació del sector cultural, creant aliances amb diferents agents, institucions i administracions, tant de l’ecosistema cultural com d’altres sectors.
 

Al nou web http://icec.gencat.cat/Pla_C hi trobareu totes les mesures del Pla, referents de bones pràctiques, diccionaris i altres recursos. Serà un web viu que aniran farcint i on trobareu sempre la darrer informació actualitzada

 

Podeu consultar i descarregar-vos el Pla:
 
Institut Català de les Empreses Culturals (2022). Pla_C* Cultura pel Clima. Pla de sostenibilitat ambiental de l'Institut Català de les Empreses Culturals 2022-2024


 


 

_____________________________________________________________________________________________

Les imatges i la informació procedeixen de de les webs i canals de comunicació de l'ICEC