La Xarxa de Museus Locals supera el milió de visitants

Els museus adscrits a la Xarxa de Museus Locals (XML) de la Diputació de Barcelona van incrementar l’any 2013 un 3,8% el seu públic, sobrepassant per primera vegada la xifra del milió de visitants. Concretament, 1.029.637 persones van visitar al llarg de 2013 els museus de la XML, xifra que representa un 39% del total de la població dels municipis adherits.

El públic de les exposicions temporals i els usuaris d’activitats són els segments que més han crescut en el darrer any, amb un 18,8% i un 24%, respectivament. Per la seva part, els visitants de l'exposició permanent va créixer un 1,7% en contraposició al públic escolar de les exposicions permanents, que ha mostrat un lleu retrocés —un 3,2% menys respecte a l’any anterior.

Segons l’XML, la disminució progressiva del públic escolar des del 2008 es deu en part a què les escoles han restringit les sortides per raons pressupostàries. Així, el 2013, es van contractar un 1,4% menys de tallers didàctics i un 9,5% menys d’activitats escolars respecte l’any anterior.

Pel que fa a les exposicions temporals, també s’ha constatat un increment en l’oferta; el 2013 la XML va realitzar un total de 309 exposicions temporals, un 5,1% més que el 2012, amb una mitjana de 4,7 exposicions temporals per museu.

Aquestes dades consoliden els museus com a equipaments de proximitat i veritables dinamitzadors culturals del territori, més enllà del seu important paper com a equipaments de custòdia i preservació de les col·leccions i del patrimoni cultural local. 

PDF  Xarxa de Museus Locals. Dades 2013

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris