La cultura, recepta per la felicitat?

Fundació Bancària “la Caixa” | Observatori Social de “la Caixa”

L’edició de Gener de 2018 del Dossier de l’Observatori Social de “la Caixa” està focalitzada en la cultura i els seus impactes en el creixement sostenible, la innovació i l’ocupació; centrant-se en la idea de la capacitat de la cultura per afavorir la cohesió i inclusió socials.

«Participació cultural i benestar. Què ens diuen les dades?» es conforma d’un contingut variat (dades estadístiques, articles de recerca, entrevista, estudi de cas) donant-li a les seves conclusions fortalesa. A més a més, compta amb la participació d’investigadors de renom en l’àmbit cultural, com Anna Villarroya, Antonio Ariño o Jaume Colomer.  

El Dossier destaca la vinculació directa de l’educació en la participació cultural, però també l’estreta relació que s’estableix amb el nivell de renda; a més a més defineix algunes de les barreres culturals com la manca d’interès. Aquesta afirmació, però, no és pas innovadora. Al segon article s’arriba a la conclusió que la cultura contribueix a generar felicitat i també es demostra la preferència per compartir amb altres aquestes pràctiques.

 

 

També podràs trobar-hi una entrevista a Jen Snowball, que realça la capacitat de la cultura per a generar debats i reflexions comunitàries. Una ressenya del llibre «Enhancing Participation in the Arts in the EU. Challenges and Methods» editat per la Comissió Europea. Per finalitzar un estudi de cas, sobre el projecte CaixaEscena que fomenta l’acció social, educativa i cultural.

 

PDF«Participació cultural i benestar. Què ens diuen les dades?»

HTML«Participació cultural i benestar. Què ens diuen les dades?»

 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.