ROS film festival: el primer festival de cinema robòtic

El Caleidoscopio

Com ens relacionarem en un futur amb els robots? La primera edició del ROS (Robotic Online Short Film Festival), un festival online inèdit de curtmetratges sobre robòtica que aborda la complexa relació entre els robots i els éssers humans, podria respondre a aquesta pregunta.

A banda d’establir un diàleg entre art, ciència i tecnologia, el principal objectiu del festival és donar espai a la reflexió col·lectiva i crear debat sobre el paper de les màquines en una societat d’un futur no tan llunyà.

Els divulgadors científics Ricardo Domínguez i Ángeles Gómez són els encarregats de llançar aquesta proposta, després d’haver organitzat uns exitosos cicles sobre teatre robòtic per a joves estudiants de secundaria, que comptaven amb diversos tallers de programació, arts escèniques i robòtica amb l’objectiu de crear històries amb robots humanoides.
 

Aquesta iniciativa —una idea de «El Caleidoscopio», entitat recolzada per la Universitat Miguel Hernández d’Elx— va esdevenir la llavor per impulsar un festival de cinema que vol cobrir la manca d’espai destinat a aquest tipus de creacions sobre intel·ligència artificial en el món de l’audiovisual.

El certamen, que es va presentar al Festival de Sitges i que atorgarà els seus premis el proper 10 de març, compta amb 56 curtmetratges provinents de 16 països diferents que es poden consultar al seu lloc web. Paral·lelament, se celebraran els dies 9 i 10 de març unes completes jornades a la ciutat d’Elx amb debats, taules rodones, tallers i espectacles, que van més enllà per incloure aspectes com la vessant de gènere o la neurociència.
 

HTML Lloc web del festival ROS


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris