'Giving Europe a home': Un joc de rol sobre les polítiques culturals europees

Holger-Michael Arndt, Dr. Alexander Burka, Sebastian Gratz, Georg Schwedt | ifa - EUNIC

Si fa uns dies dèiem en un post que la Unió Europea havia signat un acord per millorar la cooperació cultural amb altres institucions, anunciem que la Comissió Europea tot just acaba de presentar, davant dels membres del Parlament i del Consell, una nova proposta en aquest àmbit que pot significar un veritable revulsiu per als projectes de cooperació entre els països de la Unió. Les negociacions ja han començat, però no en l’escenari habitual perquè, de fet, estem parlant d’un joc de rol que pot tenir lloc en instituts, museus o biblioteques del costat de casa vostra. Es tracta de ‘Giving Europe a home. A simulation game on European cultural policy’, una manera lúdica d’entendre la complexitat de l’organització de la UE i les seves institucions a través de la promoció de la cultura, desenvolupada per l’institut ifa i la xarxa EUNIC.

Els participants en aquest joc, indicat a partir dels 16 anys, poden reunir-se en grups de 20 o 26 persones i adoptar rols com el del president de la Comissió, els ministres del Consell o els representants dels mitjans de comunicació, per exemple, estudiant prèviament les fitxes personals de cada membre proporcionades. Així es poden aprendre els mecanismes dels procediments legislatius i d’interacció entre les diferents institucions comunitàries, saber com es poden conciliar els interessos nacionals amb els europeus i fer créixer l’interès per les diverses cultures que conviuen a Europa.
 

Giving Europe a home. A simulation game on European cultural policy

Alguns dels rols que poden adoptar els participants de ‘Giving Europe a home’


La iniciativa també busca conscienciar, sobretot les generacions més joves, de les tensions que actualment afecten les relacions entre els països membres i que estan fent perillar el projecte europeu. I en aquest sentit, també es volen destacar els privilegis i deures que tenen els seus ciutadans i fer visible la necessitat de seguir desenvolupant les fites aconseguides fins ara en matèria de cultura. És un projecte a tenir en compte en programes educatius propers, per exemple, que vulguin transmetre una mirada àmplia sobre les polítiques culturals.


HTML Giving Europe a home. A simulation game on European cultural policy

PDF Giving Europe a Home. A simulation game on European cultural policy


Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris