Per què els governs han de finançar la cultura?

NationalAssembly of State Arts Agencies

Interessant document que convida els governs estatals al debat i la reflexió sobre el valor de les arts i la cultura per a la societat. El document parteix de la realitat dels EUA però encoratja als governs de tots els països a fer-se les preguntes següents: Quin ha de ser el paper, la responsabilitat i l’abast del govern en matèria de cultura? Com poden els estats millorar la productivitat i la competitivitat econòmica a llarg termini? Quines solucions es poden donar als  reptes crònics en matèria d’educació, salut i ocupació? Segons el document, els 50 anys d’història de les agències artístiques estatals mostren que quan els polítics entenen els beneficis de les arts pels governs i pels ciutadans, troben la manera de donar-les suport, fins i tot en temps econòmicament durs.

També s’hi assenyala que, a la vegada que es busquen respostes a aquestes qüestions, els gestors públics i càrrecs electes han de respectar alguns principis fonamentals com són l’estalvi, la responsabilitat, l’equitat i la transparència. I en aquest context, totes les àrees de despesa – incloses les arts – estan sota escrutini i s’ha de triar molt bé a què es dedica cada partida pressupostària. Un dels dilemes fonamentals que es planteja en aquests moments és si s’han destinar diners a les arts i la cultura quan hi ha moltes altres necessitats bàsiques sense cobrir. La resposta que proporciona el document és que sí, que invertir en cultura és una bona inversió que ajuda els estats a assolir objectius polítics a curt i, sobretot, a llarg termini.

PDF Why should government support the arts?

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris