Articles sobre economia de la cultura

Journal of cultural economy


Nou número amb articles que analitzen polítiques, estratègies i accions concretes en matèria de política econòmica dins el sector de la cultura i les indústries culturals, tant des d’una perspectiva general com en països concrets com Rússia o Dinamarca. S’hi analitzen, entre d’altres qüestions, les dinàmiques de formació dels mercats digitals de béns culturals i els mecanismes complexos que determinen i condicionen els sistemes de preus dels productes culturals. S’hi presenta un estudi sobre el desequilibri existent en la Teoria actor-xarxa en relació a un predomini dels aspectes econòmics per sobre dels culturals.

Així mateix, també s’hi examina la noció de renda en l’àmbit de les indústries de la cultura. Els autors remarquen que es tracta d’un tema molt complex ja que no és gens fàcil calcular el valor dels béns culturals fins que els mercat no els testeja o la crítica en fa una valoració. A més, és molt difícil calcular el valor de la contribució del treball per a les produccions ja què els béns culturals solen tenir poc o cap valor material. També s’hi fa referència al fet que el treball i l’ocupació en la indústria cultural està molt condicionada per la lògica de la incertesa i el risc.

Sumari Journal of cultural economy, Volume 7, number 2, May 2014

Si sou membre d'Interacció,  per fer peticions d’articles escriviu un missatge a: cidoc@diba.cat

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris