Arriba la 27a edició de la Fira Mediterrània amb el tradicional espai per a professionals


Més de 1.000 professionals visiten la Fira Mediterrània: “Volem generar un ecosistema al voltant de les arts d’arrel”
 

Arriba la 27a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, la fira per excel·lència de la cultura d’arrel i les arts en viu, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, presenta 74 propostes, amb 59 noves produccions i el tradicional espai per a professionals.

El punt neuràlgic de l’activitat professional segueix sent l’Àrea PRO, ubicada al Centre Cultural El Casino, on es concentren les presentacions, reunions ràpides i càpsules artístiques, i que aquest any acollirà la trobada del Forum of Worldwide Music Festivals (FWMF), una xarxa de festivals centrats en les músiques del món que celebrarà enguany la seva Assemblea anual a la Fira Mediterrània
 
 

Primera sessió de les jornades professionals de la Fira Mediterrània | Mar Martí / ACN
 
 

La Fira Mediterrània és un aparador i un mercat estratègic de la cultura popular i d’arrel, que se celebra fins diumenge, i que cada any reuneix més d’un miler de professional acreditats per veure les propostes que s’hi presenten. El director artístic de la fira, Jordi Fosas, explica a l’ACN que l’objectiu és “generar un ecosistema al voltant de les arts d’arrel”. Aquest any es farà la primera trobada de la xarxa de festivals d’aquest àmbit. Molts professionals són de Catalunya i la resta de l’Estat, però també n’hi ha un “bon gruix” d’internacionals, segons la gerent de la fira, Lídia Hinojo. “Aquí es ve a comprar i vendre”, exposa.

La primera jornada professional celebrada aquest dijous s’ha centrat en les dissidències en relació a la creació artística. Demà, es farà la presentació de projectes en procés de creació que s’estrenaran el 2025. Segons Fossas, l’objectiu de la trobada és ser “fira generadora que vol provocar el sector de les arts d’arrel tradicional perquè arrisquin i facin nous projectes”. De fet, es tracta d’una de les cinc fires estratègiques del departament de Cultura i suposa “una aparador on hi ha moltes propostes perquè els programadors puguin compar allò que veuen. La Fundació Mediterrània, Fira d’espectacles d’arrel tradicional, té un pressupost total d’1,3 milions per organitzar la Fira Mediterrània (999.000 euros), l’Obrador d’arrel (120.000 euros), el Programa d’impuls a la dansa d’arrel (100.000 euros) i el Programa d’impuls a la música d’arrel (100.000 euros), que s’incorpora aquest any.

 
 

Accediu a les activitats professionals

 
 
 



 _____________________________________________________________________________________________________________

La informació i les imatges procedeixen de les Agències de notícies| Dijous, 10 d'octubre de 2024