Itineraris contemporanis, al llindar entre la documentació i la difusió

«Itineraris contemporanis» és una aplicació mòbil que proposa un recorregut per conèixer espais, projectes i artistes contemporanis a les comarques de Girona: Olot, Girona, Celrà, La Bisbal de l’Empordà i Torroella de Montgrí. Creada per la cooperativa Cultural Rizoma, ha rebut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El projecte neix amb la voluntat de visibilitzar i, alhora, documentar les pràctiques artístiques relacionant-les amb el territori, geolocalitzar les institucions però també donar veu a aquells projectes que neixen de les persones, moltes vegades dels i les mateixes artistes i que teixeixen una xarxa pròpia que enriqueix la cultura contemporània. Els continguts de l'aplicació ens apropen a la història de l'espai o el projecte, ens mostren les imatges, la biografia i les entrevistes realitzades als i les artistes relacionades i la bibliografia utilitzada per l'elaboració dels continguts.

Vivim en una societat mòbil i connectada, el món digital està transformant la nostra manera de planificar, viure i compartir el fet cultural. El repte de la creació de l’aplicació mòbil és incidir en aquest núvol per generar noves formes en els processos de creació, producció i distribució cultural.