Els Museus de Sitges traslladen 200 obres al videojoc internacional Occupy White Walls


ACN | 28 maig de 2021
 

Es posa en marxa una nova iniciativa destinada a donar a conèixer els Museus de Sitges i les seves obres d’art arreu del món. La galeria virtual permet crear exposicions en línia i competir amb altres usuaris. 
 
Museus de Sitges s’ha adherit al videojoc internacional Occupy White Walls, una proposta que permet crear exposicions en línia amb obres d'arreu del món. L’ens ha cedit més de 200 obres escultòriques i pictòriques a la plataforma, d’accés gratuït, per compartir les seves peces amb usuaris d’arreu del món. Actualment hi ha 85.000 jugadors registrats i existeixen més de 8.000 mostres completes, que es poden visitar en línia sense inscripció prèvia.

Tot i que Occupy White Walls reuneix obres d'institucions de tot el món, fins ara només la Birminghan Museum and Art Gallery hi havia obert una seu virtual pròpia. Museus de Sitges és el segon ens artístic que s'hi implica, el primer a l'Estat espanyol. La plataforma és un projecte de l'empresa Stiki Pixels. La seu virtual del Cau Ferrat, Museu de Maricel i Romàntic inclou més de 200 obres, amb una àmplia col·lecció d'art medieval, els grans olis de Santiago Rusiñol i també reconegudes obres de Ramon Casas i Miquel Utrillo, entre altres. "Volem democratitzar l'art per a què la gent faci les composicions que desitgi", destaca el director gerent en funcions de l'ens, Pere Izquierdo, "hi hem aportat una varietat important del nostre fons per a què tothom pugui crear l'exposició que desitgi, amb un discurs totalment independent".
 
 

Occupy White Walls amb les galeries dels Museus de Sitges | ACN
 
 

El gerent en funcions assegura que el videojoc els brinda una oportunitat per "universalitzar" les obres i fer-les arribar a tots els públics, no només a visitants habituals dels museus. "Segur que hi haurà molts usuaris que ara no són avesats a l'art, però descobriran que és un món que els encanta", augura.

Durant el mes de juny, el videojoc obrirà un concurs entre tots els jugadors per seleccionar la millor exposició amb obres procedents de Sitges. Per participar-hi, caldrà dissenyar una mostra que contingui, com a mínim, 15 obres del Cau Ferrat, el Maricel o el Romàntic. Els guanyadors rebran premis virtuals i físics, segons assenyalen els organitzadors.

  
 

___________________________________________________________________________