Com sobreviure a Interacció18

Arribar. És aquí segur? Sembla que si. Acreditacions aquí ➡

Sóc a la llista, si... Si, si, mira sóc aquí. D'acord, gràcies.

Hola, com anem? Ep! Quant de temps! Tot bé, si.

Acreditació al coll, llibreta, bolígraf. A punt!
 

Unes jornades com seran les d’Interacció18 la setmana vinent, son una molt bona oportunitat per aprendre, dubtar de les idees d’un mateix, debatre amb companys o desconeguts, prendre notes, començar a explorar nous camins, conèixer-se i fer xarxa entre col·legues de professió. Però de vegades no és fàcil mantenir el nivell d’exigència durant els dies que duren les jornades, o potser tampoc cal exigir-se tant. Sigui quin sigui el vostre cas, us hem preparat unes breus recomanacions per sobreviure a unes jornades, que en realitat us podran servir per a qualsevol tipus de jornades, conferències o xerrades a les que segur que haureu assistit, i assistireu la resta de la vostra vida.


  

1. Fer un treball previ. A punt!

Pot estar bé preparar-se el programa. Això no vol dir quedar-se només amb els títols de cada intervenció. Es pot fer una mica de recerca, qui és aquesta? Què diu aquest? Llegir els articles que hem publicat a la comunitat per Interacció18. O simplement, debatre prèviament amb companyes i companys de feina, amics i familiars, sobre els valors socials de l’educació i la cultura. Al cap i a la fi, son valors que tots posem en pràctica diàriament.


 

2. Preparar-se mentalment.

Anar a unes jornades implica l'estirament de mans, abraçar-se i estant a prop de tot tipus de persones. Si ets una persona més aviat introvertida, t’esgotarà. Si sou extrovertits, de ben segur que ho gaudireu com si us anessiu a menjar el món. Si us trobeu en un punt intermig, podeu posar-vos al terra mirant el sostre tot reflexionant sobre totes les coses que diuen i us estan inspirant.


 

3. Ningú està obligat a res.

De vegades passa que en algún moment la manca d’energia et pot portar a que necessites prendre l’aire. Això no vol dir que el contingut de la xerrada no sigui bo, sinó que potser no sigui el moment, per a tu. Això sí, sempre es pot aprofitar el moment. Pot ser ideal per a les xarxes, ja siguin per pantalla o cara a cara, però sobretot, tingueu en compte que amb la pluja d’informació que us caurà sobre, no us heu de sentir mai aclaparats, plena llibertat de moviment!


 

4. Aprofiteu la informació. Paper i llapis.

Prendre notes de tot allò que es pot buscar a posteriori, pot ajudar a ampliar el coneixement, i no quedar-nos només amb allò que ja coneixem i se’ns exposa de nou. És la manera de desafiar-se un mateix. Al capdevall la manera d’aprendre de cada u és diferent i tothom se sap els seus mètodes.


 

5. Xerrar de la xerrada

Xerreu, xerreu. Aprofiteu els torns de preguntes per encendre debats, parleu pels passadíssos, al moment del cafè. Parleu amb les ponents, si ho volen. És el debat el que sobretot ens enriqueix i ens farà aprendre molt més que qualsevol gran ponència. Qui sap,  de fet potser sereu ponents al proper Interacció!

És una llista en construcció, que es podria ampliar molt més. Quins són els consells de supervivència que hi afegirieu? N’hi ha cap que us inspiri?


 

Bon cap de setmana,

ens veiem a Interacció18!


 


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris