'Territori Contemporani', nou programa cultura de televisió per la Xarxa de Comunicació Local

“Territori Contemporani’ és un programa televisiu que vol donar visibilitat a les plataformes de difusió i promoció de l’art, el pensament i la cultura contemporània a les comarques catalanes a través d’històries personals i professionals d’artistes, creadors i altres agents del sector cultural. 

En cada capítol, de 25 minuts de durada, s’aborden dues plataformes i un artista. La conducció recau en l’artista polifacètic Martí Sales, qui s’encarrega d’entrelligar les diferents històries. És una producció de La Xarxa de Comunicació Local, dirigida i realitzada per VOTV, en què col·laboren diferents canals de proximitat. El programa ha rebut el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Una altra col·laboració destacada és la del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que ha permès incloure al final de cada capítol una píndola reflexiva procedent dels seus arxius audiovisuals. Són reflexions al voltant del pensament contemporani que tenen relació amb alguns dels continguts de cada episodi.

Al primer capítol de Territori Contemporani, emès el diumenge, 4 de març de 2018, van visitar Tarragona, la seu de l'SCAN, un festival Internacional biennal itinerant que promociona la fotografia de creació d'autors consolidats i novells. Vam conèixer a Joan Fontcuberta, Fotògraf.  Per acabar van anar al Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú, un centre de producció i exposició guiat pel desig de difondre l'art contemporani i esdevenir una plataforma per a la formació i l'educació en l'art.

   
"L'art i la cultura són motors de transformació social i des del sector públic hem d'apostar per fer-lo visible i connectar-lo a la ciutadania"    Enric Rimbau, cap de Continguts de La Xarxa Televisions 





Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris