Estadística d’arts escèniques. Sales de teatre, dansa i circ

Gabinet Tècnic. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya

Aquest treball sobre els teatres de Catalunya durant el període 2009-2013 explica l’Estadística d’arts escèniques. Sales de teatre, dansa i circ que elabora anualment el Departament de Cultura.

Per facilitar l’anàlisi de les dades corresponents a les sales de teatre, dansa i circ de Catalunya s’han establert 7 grans tipologies, 4 ubicades a Barcelona i 3 a la resta del país.

Així, la ciutat de Barcelona concentra 49 teatres que es poden classificar en grans equipaments públics (6), grans teatres privats (21) teatres de petit format (15) i sales dedicades als espectacles familiars (7).

 D’altra banda, fora de Barcelona hi ha 35 teatres públics ubicats en grans poblacions, que tenen una alta utilització com a equipaments polivalents i representen el 43 % de les butaques de tot Catalunya. Els 65 teatres públics d’altres poblacions tenen un ús escènic més baix i programen sobretot espectacles amateurs o semiprofessionals. Per últim, els 11 teatres privats restants inclouen les sales independents de fora de Barcelona i els teatres vinculats a fundacions d’entitats financeres o a associacions amb una entitat molt marcada, com les diferents passions.

El treball també inclou dades sobre la programació escènica, l’evolució de l’assistència, els recursos disponibles o el personal que hi treballa i completa, amb el DeCultura anterior dedicat a les companyies de teatre, dansa i circ, l’anàlisi del sector de les arts escèniques a Catalunya de l’any 2013.

PDF  Estadística d’arts escèniques 2013. Sales de teatre, dansa i circ

Annex 1: Sales de teatre, dansa i circ

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris