Bones pràctiques en matèria d’indústries creatives

Asia-Europe Foundation (ASEF)

L’ASEF presenta aquesta compilació de bones pràctiques en l’àmbit de les indústries creatives prèvia a la 6a trobada de ministres de cultura del fòrum Àsia Europa ASEM que tindrà lloc el proper mes d’octubre a Rotterdam. L’objectiu de la trobada és afavorir l’intercanvi d’idees i experiències entre els professionals de les indústries creatives, la societat civil i els estaments governamentals, així com fomentar el diàleg interregional entre Europa i Àsia.

El document inclou 36 estudis de cas que mostren estratègies i possibilitats per al desenvolupament de les indústries creatives i aborden temes relacionats amb l’adquisició d’habilitats emprenedores, accés al finançament, augment de la capacitat de negoci i desenvolupament d’espais i districtes creatius a les ciutats. Els exemples fan referència a iniciatives i experiències desenvolupades per tot tipus d’agents i estaments procedents d’organitzacions de la societat civil (ONGs, centres i xarxes artístiques i culturals), del món dels negocis (corporacions multinacionals, empreses socials), institucions educatives (escoles, universitats, centres de recerca) així com de les administracions públiques (governs locals, federals, estatals, regionals, internacionals agències de desenvolupament) tant d’Europa com d’Àsia. El document inclou també quatre assaigs elaborats d’experts internacionals que aborden les qüestions  següents: capacitats creatives (Ada Wong), emprenedors creatius (Anmol Vellani), sostenibilitat de les ciutats creatives (Charles Landry) i qualitat de vida de les ciutats creatives (Mary-Ann Schruers).

PDF Enabling crossovers : good practices in the creative industries

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris