Aprovada la Declaració de Hangzhou

El passat 15 i 17 d’abril es va celebrar a Hangzhou (Xina) el congrés internacional «Cultura clau per al desenvolupament sostenible» organitzat per la Unesco sobre el paper de la cultura en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible. La cita va concloure amb l’aprovació de la « Declaració de Hangzhou», subscrita per tots els participants (governs nacionals i locals, experts, artistes i representants de la societat civil organitzada).

Aquesta declaració insta a reconèixer que la integració de la dimensió cultural en les accions encaminades a aconseguir un desenvolupament sostenible és fonamental per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

L’objectiu de la declaració és situar la cultura en l’epicentre de les polítiques públiques i convidar a governs, societat civil i al sector privat a aprofitar el poder de la cultura per donar resposta als principals desafiaments de desenvolupament que es plantegen actualment a escala mundial: la sostenibilitat en el medi ambient, la pobresa i la inclusió social.

Els eixos en què es basa la declaració són els següents:

  • Integrar la cultura en totes les polítiques i programes de desenvolupament;
  • Mobilitzar la cultura i l’enteniment mutu per forjar la pau i la reconciliació;
  • Assegurar els drets culturals per promoure un desenvolupament social inclusiu;
  • Reforçar el valor de la cultura per reduir la pobresa i promoure el desenvolupament econòmic;
  • Promoure la sostenibilitat en el medi ambient a través de la cultura;
  • Enfortir la resiliència en casos de desastres i combatre el canvi climàtic a través de la cultura;
  • Valorar, protegir i transmetre la cultura a futures generacions;
  • Enfortir la cultura com a recurs per assolir una administració sostenible en l’àmbit urbà;
  • Inspirar-se en la cultura per forjar models sostenibles i innovadors de cooperació.

PDF  Declaració de Hangzhou

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris