blog de teremiquel

Curs sobre Comunicació Digital de l'Art

A Art-Xipèlag estam molt contents d'organitzar un curs que pensam pot resultar molt atractiu i útil per als diferents professionals de la cultura. Es tracta d'un curs sobre Comunicació Digital de l'Art. Creiem que tant important com realitzar una bona obra artística o un bon projecte cultural és fer-ne una bona comunicació i difusió. Si el que fem no arriba al públic servirà de poc fer la feina i moltes vegades el professional no coneix prou eines per a aconseguir-ho.

Museus de Balears i Xarxes Socials

Un dels punts més importants d'Art-Xipèlag, com a Observatori de la Cultura de les Illes Balears, és la investigació. Si bé és una realitat que no hem pogut realitzar tota la que hauríem volgut perquè per investigar bé es necessita temps i aquest és el que sempre ens falta. Però el nostre desig és conèixer de primera mà com és desenvolupa la realitat cultural de les nostres Illes, quines mancances té, com es poden trobar possibles solucions, què pensen els professionals... Volem conèixer-ho de totes les Illes i de tots els sectors. És una tasca complexa i laboriosa però com dèiem, és una de les nostres bases i ganes de fer feina en tenim moltes!

Art-Xipèlag inicia Residències Virtuals

Des de que començà, Art-Xipèlag  ha volgut ser un centre impulsor, de foment, de coneixement i d’investigació de la Cultura de les Illes Balears. Coneixedors de la importància i beneficis que ens poden aportar  les noves tecnologies i la xarxa, treballam mitjançant una plataforma virtual perquè pensam que és la millor manera d’arribar a tothom i de que tots els professionals, entitats, institucions o associacions culturals de les Illes puguin conèixer i donar-se a conèixer, descobrir i ser descoberts.

Si heu visitat el nostre web sabreu que durant els 6 mesos de vida que té Art-Xipèlag hem publicat  activitats culturals de Balears, convocatòries interessants per als que ens dediquem a la cultura, entrevistes a grans professionals, debats a Twitter, imatges i vídeos d’actes culturals… Però ara tenim ganes de fer més i per això posem en marxa les Residències Virtuals

Art-Xipèlag entrevista a Elisenda Belda, gestora i investigadora cultural

Arriba una nova conversa amb una gran professional de la Cultura de Balears. Les entrevistes que realitzem a Art-Xipèlag ens serveixen per conèixer diferents professionals però també per aprendre i gaudir de la tasca que duen a terme. 

Entrevista a Joan Andreu Joan, organitzador del SummerPie Festival

Una de les coses que més ens agrada a Art-Xipèlag , Observatori de la Cultura de les Illes Balears, és establir xarxes virtuals i físiques amb els protagonistes de la cultura illenca. Volem aportar el nostre granet de sorra perquè a poc a poc es conegui la bona feina que s'està fent per part dels professionals.

A Art-Xipèlag hem conversat amb Cristina Riera, gestora cultural

ArtXipèlag vol ser una plataforma per a, entre d'altres coses, crear xarxes entre els diferents agents culturals de Balears. El coneixement del teixit cultural de les Illes és bàsic per poder establir sinergies i aconseguir un major desenvolupament del sector.

Una de les nostres actuacions per donar a conèixer la realitat cultural de les Illes, és tenir una conversa amb algun professional de la cultura i després publicar-la al web.

Tuitdebat sobre Equipaments Culturals a ArtXipèlag

Aquesta setmana al tuitdebat d'ArtXipèlag hem parlat d'un tema que també ens interessa molt a tots els que ens dedicam a la cultura, els Equipaments Culturals. Ho hem centrat en els equipaments culturals de Balears però, pels comentaris que s'han fet i les conclusions a que s'ha arribat pensem que es podrien extrapolar a altres regions.

Aquest ha estat un tuitdebat ben especial per a nosaltres, doncs l'hem realitzat des d'un equipament cultural de Palma, el Centre d'Art i Creació Ses Voltes ( @CACSesVoltes ), que aquests dies ha estrenat nou equip gestor format per Tina Codina i Mari Pau Ruiz. Precisament el primer que està fent aquest nou equip gestor és mantenir trobades amb els professionals de l'art per a conèixer les seves inquietuds i propostes i a partir d'aquí establir el seu pla d'acció.

Resum del tuitdebat sobre Cultura i Insularitat organitzat per Art-Xipèlag.

El dimecres, 2 de juliol, a les set de la tarda, començàvem un nou tuitdebat a Art-Xipèlag. Per aquesta ocasió havíem triat un tema que pensàvem que podia ser de l'interès dels professionals de la cultura de les Illes. Van participar-hi professionals de les Illes Balears però també estava obert a gent d'altres illes o professionals de la Península. Ens agrada la multidisciplinarietat d'idees i opinions i si són d'indrets diferentes, amb realitats diferents, pensem que poden enriquir moltíssim el debat i en podem aprendre molt entre tots.

TuitDebat sobre Plataformes Digitals Culturals a Art-Xipèlag

Art-Xipèlag, Observatori de la Cultura de les Illes Balears vol ser un punt d'informació i trobada per a professionals, empreses, institucions i interessants en la cultura però també volem crear debat i reflexions entorn a diferents aspectes que pensam poden ser interessants a dins el sector cultural.

Per això el 25 de juny Art-Xipèlag va organitzar el seu primer debat a Twitter a on parlàrem de Plataformes Digitals Culturals. No fou un debat molt multitudinari perquè estem començant i la nostra audiència encara és petita, però sí es digueren coses molt interessants.

Neix Art-Xipèlag, Observatori de la Cultura de les Illes Balears

Art-Xipèlag, Observatori de la Cultura de les Illes Balears, és un nou projecte posat en marxa fa uns dies per un grup de gestors de Mallorca, Menorca, i Eivissa per donar un servei fins ara inexistent a les Illes: una nova plataforma especialitzada i dedicada íntegrament a la cultura que es crea, es mostra o s'estudia a les Illes, en la que s'hi poden trobar informacions de tot els àmbits de la cultura insular.

Fins ara, i degut a les característiques geogràfiques i polítiques de la nostra comunitat, no existia un lloc únic on poder-se informar sobre professionals de la cultura, entitats o esdeveniments entre illes. A Art-Xipèlag volem acostar professionals, públic, associacions, entitats, institucions i totes aquelles persones interessades en cultura.