Art-Xipèlag inicia Residències Virtuals

Des de que començà, Art-Xipèlag  ha volgut ser un centre impulsor, de foment, de coneixement i d’investigació de la Cultura de les Illes Balears. Coneixedors de la importància i beneficis que ens poden aportar  les noves tecnologies i la xarxa, treballam mitjançant una plataforma virtual perquè pensam que és la millor manera d’arribar a tothom i de que tots els professionals, entitats, institucions o associacions culturals de les Illes puguin conèixer i donar-se a conèixer, descobrir i ser descoberts.

Si heu visitat el nostre web sabreu que durant els 6 mesos de vida que té Art-Xipèlag hem publicat  activitats culturals de Balears, convocatòries interessants per als que ens dediquem a la cultura, entrevistes a grans professionals, debats a Twitter, imatges i vídeos d’actes culturals… Però ara tenim ganes de fer més i per això posem en marxa les Residències Virtuals

Aquestes Residències volen ser la versió virtual de les residències d'artistes i professionals que coneixem. En el cas de les residències habituals, el resident realitza una estada durant un temps determinat a un lloc físic, a on es dedica a investigar, crear o compartir experiències amb altres. En el cas de les residències virtuals, la filosofia és la mateixa, la diferència és que no hi ha lloc físic, tot passa a la xarxa. Durant 3 mesos un professional, entitat, empresa o associació de la Cultura de les Balears residirà a la plataforma web amb espai i presència pròpia dins aquesta. És a dir, gaudirà de fitxa Premium al nostre Directori, podent donar difusió a tota la informació professional com currículum, serveis o activitats que desenvolupa o ha desenvolupat, enllaç a xarxes socials pròpies i galeria d’imatges, un espai de publicitat al web per als seus projectes en curs durant la residència, publicació d’una entrevista, difusió a les xarxes socials d’Art-Xipèlag i un espai a la pàgina en forma de miniblog on podrà contar el que vulgui relacionat amb la seva activitat professional entre d'altres coses que anirem mostrant. I tot això de manera totalment gratuïta.

Art-Xipèlag és una plataforma que inclou la cultura de totes les  Balears per això cada trimestre canviarem d'illa de procedència del resident. Durant un any hauran estat representades Mallorca, Eivissa, Menorca i Formentera. 

Però per a unes residències es necessiten residents que vulguin gaudir dels beneficis que aporten i aquests residents sempre han de reunir alguns requisits. Per esser residents virtuals d'Art-Xipèlag l'únic requisit és que estiguin inscrits al nostre Directori mitjançant un senzill formulari (inscripció també gratuïta).  Una vegada complit aquest requisit ja es pot ser Resident Virtual! 

La primera persona resident d'Art-Xipèlag és l'artista mallorquina Maria Huerga que serà amb nosaltres d'octubre a desembre d'aquest any. Si la voleu conèixer un poc millor podeu llegir l'entrevista que li férem fa poc.

Aquest és l'inici d'una nova activitat que ens fa molta il·lusió. Una activitat que s'anirà desenvolupant i que esperem serveixi per impulsar i difondre la Cultura de les Balears.