Resum del tuitdebat sobre Cultura i Insularitat organitzat per Art-Xipèlag.

El dimecres, 2 de juliol, a les set de la tarda, començàvem un nou tuitdebat a Art-Xipèlag. Per aquesta ocasió havíem triat un tema que pensàvem que podia ser de l'interès dels professionals de la cultura de les Illes. Van participar-hi professionals de les Illes Balears però també estava obert a gent d'altres illes o professionals de la Península. Ens agrada la multidisciplinarietat d'idees i opinions i si són d'indrets diferentes, amb realitats diferents, pensem que poden enriquir moltíssim el debat i en podem aprendre molt entre tots.

Com déiem, la participació quasi total va ser de professionals de Balears. Es va parlar de temes molt interessants i que tal vegada poden sorprendre a la gent del territori peninsular. Temes com el fet del desconeixement entre els mateixos professionals d'illes diferents, fins i tot el desconeixement de professionals del mateix sector cultural. Actors de Menorca que no coneixen els protagonistes o les activitats dels actors d'Eivissa, o artistes visuals de Mallorca que desconeixen el que es fa a Formentera... El fet de que les comunicacions entre illes siguin bastant millorables també hi té alguna cosa a veure en això però és curiós que, essent una comunitat tan petita, la informació, la comunicació i la interactuació no siguin més fluïdes.

També es va parlar de públics i un altre aspecte en el que varen estar d'acord els participants és que cal que hi hagi un punt de trobada, un lloc on expresar idees, suggeriments, proposar projectes, conèixer-ne de nous, informar-se de les novetats en a les diferents disciplines culturals. Justament aquesta és una de les idees a partir de les quals va néixer Art-Xipèlag: ser aquest punt central , arribar a ser un pont  entre els professionals, empreses o institucions de tots els sectors culturals de les Illes. Pel que es va veure ahir, anem per bon camí :)

Us deixem aquí el resum dels tuits publicats. I us convidem a participar amb els hastag #CulturAX al proper tuitdebat el dia 9 de juliol, de 19 a 20h, a on parlarem d'un altre tema ben interessant que anunciarem ben aviat.

Ens trobem el proper dimecres a #CulturAX !!

Conclusions i Storify: Cultura i Insularitat