Neix Art-Xipèlag, Observatori de la Cultura de les Illes Balears

Art-Xipèlag, Observatori de la Cultura de les Illes Balears, és un nou projecte posat en marxa fa uns dies per un grup de gestors de Mallorca, Menorca, i Eivissa per donar un servei fins ara inexistent a les Illes: una nova plataforma especialitzada i dedicada íntegrament a la cultura que es crea, es mostra o s'estudia a les Illes, en la que s'hi poden trobar informacions de tot els àmbits de la cultura insular.

Fins ara, i degut a les característiques geogràfiques i polítiques de la nostra comunitat, no existia un lloc únic on poder-se informar sobre professionals de la cultura, entitats o esdeveniments entre illes. A Art-Xipèlag volem acostar professionals, públic, associacions, entitats, institucions i totes aquelles persones interessades en cultura.

Per aquest motiu, la plataforma està dividida en diferents seccions que pensem que poden ser útils i interessants. Hi podeu trobar una  agenda d'activitats culturals a qualsevol de les Illes, un directori de professionals i institucions o empreses culturals o una secció de convocatòries d'ajuts, jornades o ofertes de feina, entre d'altres.

Però no només volem que sigui un lloc de difusió de persones i esdeveniments, també estem molt interessats en que sigui un centre de publicació de continguts culturals. La investigació també serà una de les peces claus d'Art-Xipèlag perquè pensem que la recerca i el debat constant són bàsics per a evolucionar. Volem que també hi siguin presents els articles més interessants, els darrers estudis i conclusions en gestió cultural, les noves tendències i vies d'anàlisi de les Illes i de fora.

Però, més que allargar-me explicant-vos què és Art-Xipèlag, us convido a que faceu una volta per la nostra plataforma i, si voleu, comentar-nos el que hi trobeu. El nostre web és www. artxipelag.com  i també ens podeu trobar a les xarxes socials. Per ara estem més presents a Facebook i a Twitter però aviat ampliarem la nostra presència a altres xarxes.

Moltes gràcies i... us esperem al nostre Art-Xipèlag ;)

Teresa Miquel