Museus de Balears i Xarxes Socials

Un dels punts més importants d'Art-Xipèlag, com a Observatori de la Cultura de les Illes Balears, és la investigació. Si bé és una realitat que no hem pogut realitzar tota la que hauríem volgut perquè per investigar bé es necessita temps i aquest és el que sempre ens falta. Però el nostre desig és conèixer de primera mà com és desenvolupa la realitat cultural de les nostres Illes, quines mancances té, com es poden trobar possibles solucions, què pensen els professionals... Volem conèixer-ho de totes les Illes i de tots els sectors. És una tasca complexa i laboriosa però com dèiem, és una de les nostres bases i ganes de fer feina en tenim moltes!

Per aquest motiu hem realitzat l'estudi que avui volem compartir amb vosaltres: La utilització de les xarxes socials per part dels museus de Balears. Art-Xipèlag és una plataforma digital i n'estam convençudíssims de les grans possibilitats de la xarxa, per això hem volgut conèixer si aquesta és emprada o no per les institucions museístiques de les Illes.

Si llegiu el post que hem publicat i que hem intentat que no fos molt extens, podreu veure que els museus de Balears no aprofiten les xarxes socials i el web així com podrien.  Tal vegada si hi anàssim i lis demanàssim les causes, ens dirien que no tenen prou personal, o no hi ha personal suficientment experimentat en xarxes, o que hi ha poc pressupost per contractar un community manager o, simplement, que prefereixen no utilitzar-les. Aquesta enquesta pot ser un estudi futur però, segons el que hem trobat avui per avui, els museus de Balears que hem investigat, tenen encara molt per fer en aquest sentit.

El que presentam avui no és un estudi tancat ni molt menys. Anirem seguint el procés d'adaptació de les institucions culturals de Balears al web 2.0 i mentre, seguirem investigant la realitat cultural de les Illes.

Aquí podeu llegir el post complert de Museu de Balears i Xarxes Socials publicat al web d'Art-Xipèlag.