Nou llibre: El lenguaje museográfico


Recentment ha estat publicat el segon llibre de Guillermo Fernández: El lenguaje museográfico. Un breve manual de introducción al conocimiento y uso del fascinante lenguaje del siglo XXI. 

Amb pròleg de Ferran Adrià, aquest llibre es pot adquirir a través del seu web, a on també es possible llegir-ho íntegrament on line.

Aquest manual aspira a no ser només d'utilitat per als museus, sinó que també pretén servir per tots aquells lectors interessats en la comunicació, en el sentit més ampli. En aquest text es reivindica una forma fascinant d'expressió: el llenguatge museogràfic, el qual disposa d'una sèrie de recursos comunicatius propis i particulars, constituint-se com un llenguatge autònom més: necessari, sobirà i de ple dret.

Aquest no és un llibre acabat, sinó que pretén obrir camins i inspirar reflexió i desenvolupament en relació a un llenguatge que encara és a les beceroles, malgrat les aparences. El llenguatge museogràfic té per davant un recorregut encara immens, un recorregut que transcendirà fins i tot els museus mateixos i que l'incorporarà com un recurs més a disposició de tota mena d'intencions comunicatives.
 
 

https://www.ellenguajemuseografico.org/


 


 

_____________________________________________________________________