El CoNCA crea un qüestionari per valorar l’impacte de la covid-19 en el sector cultural català


Els resultats d’aquest qüestionari es publicaran a l’Informe Anual de la Cultura i de les Arts 2020 que el CoNCA té previst presentar el proper mes de juny.
 

No hi ha cap dubte que l’any 2020 quedarà marcat per la crisi de la covid-19 i les repercussions socials i econòmiques que està generant. El sector de la cultura és un dels més castigats per aquesta pandèmia. La lluita contra el virus ha comportat limitacions de moviments dels ciutadans, tancament d’activitats o restriccions d’aforaments, que han afectat molt directament el sector cultural, que per norma general està acostumat a treballar amb recursos molt limitats. D’altra banda, el confinament ha accelerat la generalització de noves formes d’accés a la cultura basades en les noves tecnologies. A hores d’ara és difícil preveure cap a on ens portaran les transformacions que s’estan implementant, però des del CoNCA estan convençuts que l’impacte d’aquesta crisi va més enllà de les pèrdues econòmiques que patim.
 


 

Per aquest motiu, han preparat una enquesta oberta a tots els creadors, artistes i treballadors de la cultura, així com a empreses, institucions i organitzacions culturals, amb la qual els interroguen sobre l’afectació personal provocada per la situació que vivim. 

El conjunt de respostes rebudes els han de donar una visió de conjunt de l’afectació dels sectors artístics i culturals per poder dissenyar recomanacions en l’àmbit de la política cultural que ens ajudin a afrontar els reptes que tenim al davant.


 

Accediu a l'enquesta aquí:

 
 

___________________________________________________________________________

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació del CoNCA.