L’empresa sueca Paradox Interactive obre un estudi de videojocs a Sitges


Paradox Interactiva ha triat Sitges per la ubicació propera a Barcelona i pel seu "ecosistema de creativitat i cultura"
 

L'empresa de videojocs sueca Paradox Interactive ha obert un estudi a Sitges on preveu contractar una trentena de treballadors durant aquest any. L’estudi ha establert la seva filial a Catalunya sota el nom Paradox Tinto que s’especialitzarà en el disseny de videojocs d’estratègia i continguts per al seu joc Europa Universalis IV. EL regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha afirmat que "l’objectiu municipal és atraure més companyies del sector tecnològic que se sentin seduïdes per una localitat que ofereix un entorn excepcional per treballar i desenvolupar idees creatives"

Per establir-se a Catalunya, l'empresa ha rebut el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Treball, i de l'Ajuntament de Sitges.
 
 


 
Segons el responsable de l’estudi a Catalunya, Johan Andersson, l’empresa va decidir establir-se a Sitges pel seu "ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs". "Sitges es troba molt a prop de Barcelona, que és un nucli molt potent i ben connectat, fet que ens ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat, amb els beneficis d’un municipi més petit, un punt diferencial respecte a altres competidors del nostre sector", assegura.

"Això ens ha permès atraure talent qualificat, molt ben format i internacional, més fàcilment que a altres ciutats, per exemple", destaca Andersson. En concret, l’estudi preveu contractar perfils de tècnics com ara programadors, dissenyadors UX i UI i artistes gràfics.

Andersson també subratlla que la companyia aposta per "la diversitat i la inclusió de les persones, valors pels quals Sitges també advoca". L’empresa de videojocs compta amb una política d’igualtat i amb una presència equitativa de dones directives.

L’empresa sueca va constituir la seva filial a Catalunya a finals de 2020, però ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200m2 de superfície a Sitges durant la primera meitat del 2021.

Fundada l’any 1999, Paradox Interactive és especialista en el desenvolupament de videojocs per a ordinadors i consoles, i disposa d’estudis als països nòrdics, els Estats Units, França i els Països Baixos. A banda d’Europa Universalis (que el 2016 va arribar al milió de vendes), l’empresa sueca és també dissenyadora de videojocs per a consoles i ordinadors com Crusader Kings.



 
 

________________________________________________________________________________

 La informació procedeix de les webs i canals de comunicació de l'Ajuntament de Sitges