L’impacte econòmic dels museus al Regne Unit

Arts Council of England

Segons aquest informe els museus tenen cada vegada més impacte en les economies locals i nacional del Regne Unit. I amb un suport continuat per part de les autoritats locals del DCMS (Department for Culture, Media & Sport) i d’altres patrocinadors privats, els museus poden jugar un paper cada vegada més important a l’economia i a les comunitats locals. Segons els resultats de l’informe, el sector dels museus genera £2,64 bilions d’ingressos, contribueix amb £1,45 bilions a l’economia nacional i dóna feina a 38.165 persones. Conformen el sector 2.635 organitzacions distribuïdes en 2.720 seus a tot el país.

L’informe cobreix un ampli ventall de tipologies de museus que operen a tot el Regne Unit (museus militars, museus públics del DCMS, museus del patrimoni anglès, palaus reials històrics, museus independents, museus locals, museus públics del Ministeri de Defensa, museus del National Trust, cases històriques, museus universitaris i d’altres organitzacions auxiliars).

Impactes econòmics directes

Les dades (nombre de seus, organitzacions, llocs de feina, total d’ingressos i rendiment econòmic) per cada tipologia de museu, són les següents:

Segons aquestes dades, els museus independents són els que tenen més pes en nombre d’organitzacions, seus i ocupació. En canvi, els museus públics del  DCMS, els museus locals i les organitzacions auxiliars de suport són els que més ingressos i rendiment econòmic aporten.

Les principal organitzacions nacionals van atorgar £0.66 de fons al sector en 2012/13. I s’estima que el sector va generar £3 d’ingressos (que inclouen ingressos obtinguts, ingressos d’inversions, subvencions d’organitzacions benèfiques i donacions, etc) per cada £1 de subvenció pública.

Impactes econòmics indirectes

L’estudi explora també els impactes econòmics indirectes locals dels museus a través d’una revisió de la literatura existent i d’entrevistes als responsables de sis casos pràctics. Segons les investigacions i literatura analitzada, les contribucions econòmiques indirectes dels museus més freqüents impacten en el turisme, la regeneració urbana, el desenvolupament econòmic local, l’educació, el desenvolupament comunitari, el benestar i la salut, el medi ambient i el canvi climàtic i la diplomàcia cultural. Tot i que s’evidencia que l’actual impacte econòmic dels museus no és molt significatiu, excepte en el cas del turisme.

L’anàlisi dels estudis de cas indiquen que els museus poden assolir l’impacte econòmic indirecte a través de diverses fórmules, com la contractació de proveïdors locals, la despesa turística (més significativa en unes localitzacions que en d’altres), la regeneració (on les ofertes de museus i patrimoni han estat elements clau per al desenvolupament), o d’altres com les col·laboracions empresarials.

PDF The Economic impact of museums in England

PDF Case studies

PDF Literature review

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris