Open All Areas: Nous públics europeus

Hem publicat al blog LAB una crònica de les companyes d'Articket de la trobada Open All Areas que va tenir lloc els dies 20 i 21 de juny,un programa d’Audiences Europe Network, amb subvenció de la Unió Europea a través del programa Grundtvig d’aprenentatge continu. L’objectiu del programa és aprendre sobre la formació informal d’adults que normalment no són inclosos a les institucions culturals, a partir de la presentació i discussió de casos pràctics de cadascuna de les ciutats on s’organitza el workshop.

El workshop «Copenhaguen – A study visit» ha estat organitzat pel Center fur Kunst & Interkultur de Dinamarca, amb la participació de representants dels altres socis del programa i professionals convidats.

Projectes comunitaris i d’inclusió

A la primera sessió es van presentar quatre projectes de l’àrea de Copenhaguen que tenen una intenció clara d’arribar a un públic que normalment no participa en la programació cultural.

SKIS és un programa de compromís comunitari que va ser presentat per Malene Dybbol i Marian Hovmand Skov. Aquest programa ajuda les entitats culturals a fer activitats d’integració social en barris d’habitatge social. És un programa de tres anys, del 2012 al 2015, que implica sis municipis de l’àrea de Copenhaguen i vint-i-una entitats culturals (sis biblioteques, quatre centres culturals, cinc museus, quatre escoles artístiques i dos teatres). L’eix de treball se centrava a passar de la dicotomia «ells/nosaltres» al «nosaltres» inclusiu treballant la dansa, la música, el llenguatge, la creativitat i els llocs, i la fotografia i el cinema. En una primera fase s’ha buscat construir relacions a través de les activitats; en una segona fase s’han buscat temes comuns per treballar la qüestió «qui som?», i en una última fase es farà una reflexió d’«inreach» sobre com es pot mantenir l’impacte d’aquestes activitats i els mètodes de treball un cop acabi el programa.

>> Podeu continuar llegint el post al blog LAB