PACIFY-D a les Jornades Erasmus+

Del 13 al 15 d’octubre de 2022, PACIFY-D va participar en la 6a edició de les Jornades Erasmus+ amb una taula rodona sobre “El paper del sector civil en l’enfortiment de l’enfocament democràtic en la joventut”.

Des de la seva creació el 2017, les Jornades han estat un espai de trobada entre estudiants, professors, pares, associacions, representants locals, periodistes i altres, en el qual es convida els beneficiaris del programa Erasmus+ a mostrar les seves experiències al llarg del territori europeu.

En aquesta ocasió, el consorci de ‘PACIFY-D: Promoure la ciutadania activa dels joves a través de la diplomàcia’ va organitzar una taula rodona en línia, que va reunir experts de 5 països europeus per debatre sobre el paper de la societat civil en la promoció de la participació dels joves en la democràcia europea. La taula rodona va ser una oportunitat per debatre sobre els reptes als quals s’enfronten els joves avui dia, i per compartir bones pràctiques per a la sostenibilitat del seu compromís i participació.

Entre els experts participants, hi havia: Dr. Attila Pánovics, president de l’Associació Balokány-ligetért (Hongria); Sra. Ariadni Matraka, directora de projectes de la UE a KMOP (Grècia); Yanis LAMMARI, president de l’Associació Youth ID (França); Yamam Al-Zubaidi, expert de la Xarxa Europea d’Experts en Cultura (ENCC) i director d’operacions a Noon Consulting (Espanya); i Alessia Rizzato, col·laboradora en activitats de disseny i codiseny a CSV di Padova e Rovigo (Itàlia).

PACIFY-D ofereix oportunitats de formació innovadores per promoure la participació cívica dels joves a Europa i fomentar valors d’inclusió social i diàleg intercultural. La reunió de llançament va tenir lloc els dies 20 i 21 de juny de 2022 a la Casa de les Comunitats Civils de Pécs, que va reunir membres del consorci dels 6 països objectiu: GrèciaFrançaItàliaBèlgicaEspanya Hongria.

PACIFY-D és un projecte finançat pel Programa Erasmus+ de la Unió Europea i està coordinat per la Universitat de Pécs (Hongria) en cooperació amb KMOP (Grècia), Interarts (Espanya), Gea Coop (Itàlia), KMOP Policy Center (Bèlgica) i ALDA (França). 


 

____________________________________________________________________