Museus + Intel·ligència Artificial

Un conjunt d'eines de planificació per a museus

Voleu conèixer les possibilitats de la Intel·ligència Artificial, aclarir alguns termes clau i tenir una visió general de les coses que cal tenir en compte a l’hora de pensar aplicacions de la IA al museu? 

Aquest conjunt d’eines busca començar a respondre a aquestes preguntes i està dissenyat per activar un debat. Conscients de l’avenç de naturalesa ràpida d’aquest camp, els creadors de l'eina, la Museums + AI Network, va decidir no incloure una manera definitiva de guiar als treballadors de museus, sinó que va intentar proporcionar espai per a la reflexió crítica i, en certa manera, ofereix més preguntes que solucions.

El 2019, la xarxa Museums + AI va col·laborar amb 50 professionals de museus i acadèmics del Regne Unit i els Estats Units. També va promoure esdeveniments centrats en la indústria i va obrir-se als públics a través d’una sèrie d’esdeveniments anomenats “Curator: Computer: Creator” que va animar diverses veus a unir-se als debats sobre com podria ser la IA per als museus en un futur proper, en col·laboració amb el Barbican Center de Londres i Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum de Nova York. També van col·laborar amb els responsables polítics i financers com a mitjà per situar aquestes eines de desenvolupament en un context de polítiques culturals més ampli.

Aquest conjunt d’eines, podeu veure que destila algunes d’aquestes converses i debats, marca les àrees de compromís crític i serveix de punt de partida pràctic per als professionals dels museus que estiguin interessats a treballar amb tecnologies que s’adaptin a l’ampli camp de la intel·ligència artificial.


 

Descarrega't el manual: “The Museums + AI Network: A Museum Planning Toolkit".

****