V Jornada de Mediació Artística. Les arts en el context social

Dijous 19 de juliol 2018, de 9.30 a 14.00 hores

Arts Santa Mònica - La Rambla 7 - 08002 Barcelona

Partint de les experiències prèvies realitzades en els àmbits del circ i de la dansa, enguany es proposa una jornada per donar a conèixer els projectes que utilitzen tècniques pròpies de la arts visuals i plàstiques com a eina d’intervenció social.

La jornada es proposa presentar aquells projectes al quals poques vegades se’ls dona veu, però que són importants i incideixen de forma positiva tant en les persones o grups als que es dirigeixen com a la ciutadania en general.

Al llarg de la jornada es reflexionarà sobre la intervenció social amb tècniques artístiques i es presentaran alguns projectes representatius de la feina que estan realitzant diferents col·lectius en aquest àmbit de la mediació artística. A més, enguany comptarà amb la participació del Sra. Anna Forès, pedagoga i escriptora, que introduirà com la mediació artística pot promoure la resiliència.

més informació i inscripcions a http://conca.gencat.cat/ca/detall/noticia/jornada-mediacio-artistica

Programa:

  • Ponència general La mediació artística com a promotora de resiliència a càrrec de Anna Forés i Miravalles, pedagoga i escriptora, especialista en resiliència.                                   
  • Taula rodona Les arts com a eina d’intervenció social. Participa Fina Alert de l’associació Susoespai,  Begoña Trujillo educadora social i artista freelance, Eva Vilanova d’Art&Coop i Montse Bobés d’Educo. Modera Ascensión Moreno, directora del Màster en mediació artística de la Universitat de Barcelona.  
  • Presentació de projectes Art de carrer i intervenció social. Intervé Mar López del Festival Gar-Gar i Esteban Marín de la Fundació Contorno Urbano. Presenta Ramon Castells Ros, responsable d’estudis del CoNCA
2
Etiquetes:
resiliència, mediació