#VagaFeminista

El Dia Internacional de les Dones es celebra oficialment des de l’any 1911, hi ha països que des d’aleshores s’hi han anat sumat a aquesta jornada emancipadora. De fet, tot va començar anteriorment amb una reivindicació laboral i de drets civils que exigia drets laborals, no discriminació, dret de vot i ocupació de càrrecs de responsabilitat. Aquest 2018, però, és un any diferent, que s'ha erigit com l’any del feminisme i de les dones
 

Amb els antecedents d'una important aturada a més de 50 països l’any 2017, aquest 2018 s’ha convocat oficialment la VAGA FEMINISTA. Aquesta iniciativa, per la diversitat pròpia del moviment feminista, no ha obtingut un consens unànim. Tots el sectors han obtingut crítiques, per discrepancies a l’hora d’organitzar la mobilització. Més enllà de la convocatòria també cal tenir en compte a aquell sector de dones no protegides pel dret de vaga: les autònomes, les que es troben en situació administrativa irregular, les precàries que no es poden permetre un dia sense sou, les que no tenen un contracte i treballen. D’altra banda també apuntar que hi ha molta gent que no coneix l’existència d’aquesta convocatòria i pitjor, les que la coneixen però sense reconèixer la situació d’opressió sistèmica de la dona no volen secundar-la.

Us deixem aquesta cançó de El Diluvi, amb la lletra de MJ Domènech inspirada en el poema de Maria Mercè Marçal Divisa”:
 Podeu consultar totes les convocatòries de Catalunya en el següent mapa:
 


 


Consulteu també totes les convocatòries a nivell mundial, en aquest enllaç.

Podeu seguir al col·lectiu Dones i Cultura per unir-vos a les seves reivindicacions.
Les treballadores del Centre d'Informació i Documentació que gestionem Interacció farem vaga de 24h, demà 8 de març.Salut i força feminista! Fins divendres! 

2
Etiquetes:
feminisme, dones