Valor i impacte de les relacions culturals a debat

British Council i Goethe Institut

Aquest informe neix d’un projecte d’investigació conjunta entre el British Council i el Goethe Institut i en el que han participat institucions educatives. L’objectiu del mateix és el d’estudiar l’impacte i valor de les relacions culturals especialment pel que fa a com aquestes donen suport a l’estabilitat i prosperitat en les societats en transició. Es vol analitzar com funcionen les relaciones culturals per entendre les condicions, llocs i context en que aquest tipus de relacions poden proporcionar més impacte i valor.

Les institucions culturals nacionals amb vocació internacionalista, com les dos que editen l’informe però també com l’Institut Français o l’Institut Cervantes han estat utilitzades per a fer acció exterior en matèria de cultura. Les estratègies polítiques emprades dels diferents països no han coincidit i de fet el problema de base és que no hi ha acord en el concepte de “relacions culturals”. Per això aquest informe consisteix en una revisió bibliogràfica per explicar els diferents enfocaments posats en pràctica i servirà perquè institucions com el British Council i el Goethe Institut puguin idear estratègies complementàries. En el món actual marcat per la competitivitat extrema, es presenta més afalagador trobar socis i estratègies de col·laboració en el camp de l’acció exterior cultural. En tot cas, el text remarca que les relacions culturals formen part del camp de la diplomàcia cultural, la diplomàcia pública i el soft power, però són conceptes diferents.

«Cultural Value. Cultural Relations in Societies in Transition: a literature review» es presenta com una eina per a seguir treballant en la conceptualització del valor cultural. A més a més, pretén desplegar un mecanisme d’avaluació que cal que sigui sensible en relació als contexts i actors que hi participen. L’informe doncs “busca crear una consciència recíproca de les convergències entre les relacions culturals alemanyes i britàniques com a base per a un diàleg més estret, pragmatisme i cooperació de futur”.


 


PDF – «Cultural Value. Cultural Relations in Societies in Transition: a literature review»

HTML – «Cultural Value. Cultural Relations in Societies in Transition: a literature review»


 Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.