Taking Charge – Evaluating the Evidence: The Impact of Charging or Not for Admissions on Museums

Association of Independent Museums (AiM)  | DCResearch

L’etern debat sobre la gratuïtat d’accés als museus, sobre la taula en aquest estudi britànic que demostra que les entrades que cobren alguns museus per accedir a les seves col·leccions i exposicions no serien una barrera d’accés, contràriament a la suposició generalitzada.

Alguns dels resultats que ha donat aquest estudi, fet a partir d’una mostra de 311 equipaments públics i privats del Regne Unit, demostren que el fet que un museu cobri entrada no té efectes en la diversitat de la seva audiència i que, tant els museus de pagament com aquells gratuïts, compten amb perfils demogràfics molt semblants entre els seus visitants. Així mateix, i segons l’estudi, l’impacte en quant als nombre de visitants quan els preus havien augmentat era poc rellevant.

L’estudi, encarregat per l’Association of Independent Museums (AiM), descriu el panorama actual dels diversos sistemes de cobrament per l’accés a museus britànics, les tendències i els canvis que han sofert darrerament, així com les característiques, experiències i impactes al voltant d’aquestes estratègies.

D’una banda, el document destaca la importància que té per a molts museus mantenir la seva gratuïtat de cara a la seva relació amb els skateholders locals i els mecenes. D’altra, en aquells on sí cobren entrada, s’ha detectat que la durada de les visites és més llarga i que els visitants fan una major despesa en serveis com les botigues i els cafès, que en aquells d’accés gratuït.


 

PDF Taking Charge – Evaluating the Evidence: The Impact of Charging or Not for Admissions on Museums

HTML Taking change - Evaluating the Evidence: The Impact of Charging or Not for Admissions on Museums


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris