Fes Cultura. Pla Estratègic Cultura Valencià 2016-2020

Generalitat Valenciana. Conselleria d' Educació, Investigació, Cultura i Esport

Ahir es va presentar el primer Pla Estratègic Cultural Valencià, una eina de planificació batejada com "Fes cultura", dissenyada a partir d’un estudi encomanat al Departament d'Economia Aplicada a la Cultura (Econcult) de la Universitat de València i elaborada amb la col·laboració dels agents culturals. L'objectiu: fer més i millor cultura i convertir-la en un motor del canvi de model productiu.

Les grans línies d'actuació  del Pla  es resumeix en cinc eixos bàsics: industrialització i consolidació dels sectors culturals i creatius, territorialització (fer més cultura fóra del nucli de la ciutat de València), cooperació interinstitucional, internacionalització i democratització de l'accés a la cultura. D’aquest cinc eixos es desprenen set objectius prioritaris i set plans d’execució, els quals contenen setanta mesures concretes.

Els objectius de Fes Cultura són:

  • Fomentar l’augment de 200 milions d’euros de la despesa que fan els valencians en béns i serveis culturals.
  • Crear de 8.000 a 10.000 llocs de treball i fer créixer el nombre d’empreses culturals fins a 12.000.
  •  200.000 lectors més, per a assolir la mitjana espanyola de lectura.
  • 80 nous punts de lectura i incorporació de 300.000 usuaris a la xarxa de biblioteques.
  •  Aconseguir 6 milions de visitants als museus valencians.
  •  Arribar a 2 milions d’espectadors teatrals anuals i incorporar 8.000 persones a la pràctica amateur d’arts escèniques.
  •  Augmentar fins a 2,5 milions els espectadors de música en viu i duplicar l’oferta de concerts de música a 10.000.

Tot, per aconseguir que la cultura ajudi a incrementar en un 7% la productivitat del sistema econòmic valencià.  Per arribar a aquells objectius, Fes cultura preveu que el pressupost destinat a cultura de la Generalitat arribi entre 2019-2020 a l'1%, més de 500 milions d'euros en els darrers quatre anys.


 

PDF Fes Cultura. Pla Estratègic Cultura Valencià 2016-2020 


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris